Los Angeles Lakers behalen vijfde zege in NBA

HOOFDDORP - De Los Angeles Lakers hebben de vijfde overwinning van dit seizoen behaald en nu evenveel wedstrijden gewonnen als verloren in de NBA.

Grote man bij de 119-108 winst op Houston Rockets was Kobe Bryant, die zijn achttiende triple-double uit zijn carrière neerzette. Hij had 22 punten, elf rebounds en elf assists.

De Lakers begonnen het seizoen slecht met vier verliesbeurten in de eerste vijf wedstrijden, waarna coach Mike Brown ontslagen werd. Interim-coach Bernie Bickerstaff heeft de Lakers in de afgelopen vijf wedstrijden weer op het rechte pad gekregen.

Mike D'Antoni, die is aangetrokken als vervanger van Brown, bekeek de wedstrijd in de kleedkamer omdat hij nog herstellende is van een knie-operatie. De verwachting is dat hij komende week voor het eerst op de bank zal zitten als coach.

Center Dwight Howard scoorde 28 punten en forward Pau Gasol zeventien, waardoor de Spanjaard nu 15.000 punten in zijn carrière heeft gescoord.

Mijlpaal

Kevin Durant bereikte eveneens een mijlpaal in zijn carrière: de forward had voor de eerste keer een triple-double met 25 punten, dertien rebounds en tien assists in de 119-109 overwinning van Oklahoma City Thunder op Golden State Warriors.

Russell Westbrook en Kevin Martin hadden met respectievelijk dertig en 23 punten punten ook een groot aandeel in de achtste overwinning van het seizoen van de Thunder.

Detroit Pistons zorgde vannacht voor een verrassing door redelijk eenvoudig Boston Celtics met 103-83 opzij te zetten. De Pistons behaalden hun tweede overwinning van het seizoen met dank aan Greg Monroe. De center had twintig punten en dertien rebounds in een wedstrijd waarin de Pistons in elk kwart een voorsprong hadden van minstens tien punten.

Bij de Celtics, 6-5 na elf wedstrijden, had Jared Sullinger de meeste punten met zestien. Kevin Garnett had vijftien punten.

Lees meer over:
Tip de redactie