Seedorf loopt Copa Libertadores mis, Beckham naar finale MLS

RIO DE JANEIRO - Clarence Seedorf zal volgend jaar niet debuteren in de prestigieuze Copa Libertadores. De 36-jarige Nederlander verloor zondag met Botafogo het uitduel tegen Sport met 2-0.

Door Jan Willem Zeldenrust

Hiermee is de ploeg uit Rio de Janeiro met nog twee competitiewedstrijden te spelen niet meer in staat om zich te kwalificeren voor het toernooi.

Seedorf speelde zijn eerste hele wedstrijd sinds een blessure die hij drie weken geleden opliep.

Botafogo staat na de nederlaag op een zesde plaats en heeft een onoverbrugbare achterstand van acht punten op nummer vier São Paulo.

Alleen de eerste vier plaatsen geven recht op deelname aan het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League.

Groeien

Na afloop van het duel was Seedorf echter optimistisch over de toekomst van de club. “We hebben goed meegedaan dit seizoen." 

"Botafogo is bezig iets op te bouwen voor de lange termijn en ik weet zeker dat dit team nog veel ruimte heeft om te groeien”, reageerde de Nederlander tegenover de aanwezige media. “We hebben nog twee duels om het seizoen goed af te sluiten.”

Topclub Palmeiras degradeerde zondag ondertussen naar de tweede divisie. De club uit São Paulo is met acht nationale titels de meest succesvolle ploeg in de geschiedenis van het Braziliaanse voetbal, maar verdwijnt nu voor de tweede keer in tien jaar van het hoogste niveau.

Palmeiras won dit jaar nog wel de beker, maar degradeert na 2002 voor de tweede keer in de historie van de club.

Beckham

David Beckham heeft met Los Angeles Galaxy opnieuw de finale bereikt van het Amerikaans kampioenschap. Daarin neemt de ploeg uit Los Angeles het net als vorig jaar op tegen Houston Dynamo. Toen kroonde Los Angeles Galaxy zich tot kampioen van de Major League Soccer.

De ploeg van Beckham en de Ierse vedette Robbie Keane kon zich zondagavond in de return tegen Seattle Sounders een kleine nederlaag veroorloven (2-1). Vorige week had de titelverdediger de eerste wedstrijd met 3-0 gewonnen.

Houston Dynamo rekende over twee duels af met DC United (3-1 en 1-1). De finale is op 1 december in het Home Depot Center van Los Angeles.

Tip de redactie