HOOFDDORP - New York Knicks heeft de ongeslagen status verloren. Op bezoek in Memphis delfde de ploeg uit de Big Apple, na zes zeges op rij, tegen de Grizzlies voor het eerst dit seizoen het onderspit: 95-105. De Spanjaard Marc Gasol kroonde zich tot topscorer met 24 punten en zeven rebounds.

Sterspeler Carmelo Anthony voerde de Knicks aan met twintig punten, maar kon zijn team niet behoeden voor de nederlaag. Door het verlies slaagden de Knicks er niet in om het clubrecord uit 1993 van zeven zeges tegen nul nederlagen te evenaren. 

Na een gelijkopgaande eerste helft, nam Memphis het heft de eerste minuten na de rust volledig in handen. De ploeg liep weg bij de Knicks en bouwde een voorsprong op van rond de twintig punten. In het vierde kwart vocht New York zich nog wel iets terug, maar kwam nooit meer in de buurt van de zege.

De Grizzlies hebben dankzij de zege het beste resultaat in de NBA. De ploeg voert de league aan met zeven overwinningen tegen slechts één nederlaag. De verliespartij was in de openingswedstrijd van het seizoen en sindsdien won Memphis zeven duels op rij.

Los Angeles Lakers

Coach Mike D’Antoni heeft Los Angeles Lakers met 114-102 zien winnen bij zijn oude club Phoenix Suns. Het betekende de vierde zege van het seizoen voor de Lakers tegen vijf nederlagen. Kobe Bryant blonk uit met 31 punten en zes assists, terwijl Dwight Howard achttien punten en twaalf rebounds toevoegde.

Het was nog niet het officiële debuut van D’Antoni. Donderdag gaf de coach al wel zijn eerste training en hij zit waarschijnlijk zondag thuis tegen Houston Rockets voor het eerst op de bank.

Dat de Lakers het eerste duel waar D’Antoni in functie bij aanwezig was tegen de Suns speelden, was een knappe speling van het lot. D’Antoni coachte de Suns van 2003 tot 2008 en boekte daar met de huidige Lakers-guard Steve Nash de nodige successen.

Nash, die nog steeds ontbrak met een blessure, won bij de Suns in 2005 en 2006 tweemaal de prijs voor beste speler in de NBA.

Oklahoma City Thunder

De Thunder hadden in New Orleans geen enkele moeite met de Hornets. De verliezend NBA-finalist won het duel met 110-95, maar had op een gegeven moment een voorsprong van 34 punten.

Kevin Durant en eerste reserve Kevin Martin waren met beide 27 punten goed op dreef bij de bezoekers. In het vierde kwart werden sterren als Durant en Russell Westbrook op de bank gehouden.

Lees alles over de Amerikaanse sporten op Sportamerika.nl