LONDEN - Verdediger Rio Ferdinand ziet ervan af bij het CAS, het internationale strafhof voor de sport, beroep aan te tekenen tegen zijn acht maanden schorsing. De speler van Manchester United zegt dit maandag in de Engelse krant The Sun. "Ik ben nog steeds van mening dat de straf te zwaar is en dat ze me als voorbeeld hebben gebruikt. Maar ik vind dat er nu een eind aan moet komen."

De 25-jarige Engelse international kreeg de schorsing opgelegd, omdat hij vorig jaar september op het trainingscomplex van zijn club weigerde een dopingtest af te leggen. Vorige week wees een onafhankelijk panel van de Engelse bond FA zijn beroep tegen de straf af. Hij blijft geschorst tot september 2004 en mist hierdoor het EK in Portugal.

Een beroep bij het CAS was nog de enige mogelijkheid onder de schorsing uit te komen, maar Ferdinand zou ook het risico nemen dat de straf tot twee jaar zou worden uitgebreid. Het panel van de FA stelde bij de beoordeling vast dat het missen van de dopingtest niets met gebruik van verboden middelen te maken heeft. "Wat dat betreft heb ik gevoel dat mijn naam is gezuiverd. Maar mentaal kunnen mijn familie en ik het niet meer opbrengen hiermee verder te gaan."