ROME - De hoofdcommissaris van de politie in Rome heeft een onderzoek aangekondigd naar de incidenten bij de derby tussen AS Roma en Lazio Roma. Het duel werd zondagavond in het begin van de tweede helft gestaakt, nadat door hardnekkige geruchten over een dood van een jeugdige fan bij een ongeluk met een politie-auto grote onrust was uitgebroken in het stadion.

"We gaan onderzoeken waar deze verkeerde informatie vandaan komt en hoe het kon gebeuren dat het zo uit de hand liep", aldus Nicola Cavaliere. De politie heeft dertien arrestaties verricht. Er raakten meer dan 170 mensen gewond, van wie 155 agenten. Eén politieman liep steekwonden op.

Onrustig

Tot middernacht is het onrustig geweest bij het stadion van Lazio Roma. De gevechten tussen supporters en de politie gingen na het duel door. Fans wierpen rond het olympisch stadion barricades op en bekogelden agenten met flessen en stenen. De politie antwoordde met traangas. Ook in het stadion waren er hevige rellen op de tribunes.

Derby

De scheidsrechter legde de derby zondagavond op last van Adriano Galliani, de voorzitter van de Italiaanse voetballiga, na vier minuten in de tweede helft bij een stand van 0-0 stil. Hij achtte verder spelen wegens de grote onrust onmogelijk. De wedstrijd wordt in zijn geheel overgespeeld.