ROTTERDAM – Graziano Pellè was zondag weer eens de man van de wedstrijd bij Feyenoord. Mede door zijn vijfde en zesde goal van het seizoen en een assist van de spits won zijn ploeg met 5-2 van Roda JC.

“Hoeveel goals ik dit seizoen denk te gaan maken? Dat is niet belangrijk. Het gaat erom dat we blijven winnen.”

Pellè verbaast zichzelf geenszins met zijn goede prestaties. “Niet echt, nee. Ik wist dat ik dit kon, want ik ken mijn kwaliteiten."

"Maar je moet natuurlijk wel het vertrouwen van de trainer krijgen. Hier krijg ik dat volledig, daar ben ik heel blij mee. Het gaat nu goed met me, maar ik moet niet te snel tevreden zijn. Het kan altijd beter. Ik wil mezelf blijven bewijzen.”

Parma

De van Parma gehuurde spits (27) heeft bij zijn Italiaanse werkgever nog een contract tot 2016. Daarmee lijkt de kans uitgesloten dat hij na dit seizoen nog voor Feyenoord speelt. De Rotterdammers hebben momenteel niet de financiële middelen om hem te kopen en de prestaties van Pellè trekken steeds meer bekijks van grote buitenlandse clubs.

“We wachten het einde van het seizoen af en dan zien we wel wat er met me gebeurt”, zegt Pellè. “Het bevalt me heel goed in Nederland, maar voetballen in Italië, Duitsland, Engeland en Spanje is ook heel mooi.”

Dit seizoen hoopt hij met het als vijfde geklasseerde Feyenoord nog enkele plaatsen te stijgen. “Op dit moment zijn PSV, FC Twente en Vitesse verder dan wij, maar in de voetbalwereld weet je nooit wat er gebeurt."

"Alle drie die teams komen in de tweede seizoenshelft nog naar De Kuip en wij kunnen hier van iedereen winnen. Tot de winterstop spelen we vooral thuis, tegen op papier mindere tegenstanders. De komende tijd moeten we dus ook veel punten kunnen pakken.”

Fotomodel

Pellè wordt de laatste tijd geregeld gevraagd voor reclame- en tv-optredens en fotoshoots. “Maar daar ben ik niet zo happig op. Ik ben een voetballer, geen fotomodel. Alleen als ze goed betalen, wil ik wel overwegen om een keer iets te doen."

"Ik hoef niet zo nodig in een shampooreclame ofzo, om te laten zien hoe mooi ik ben. Toen ik na mijn goal tegen Ajax mijn shirt uittrok, was dat puur van blijdschap. Ik deed dat echt niet omdat ik de wereld zo graag mijn torso wilde tonen, hoor. Zo ijdel ben ik niet.”