HOOFDDORP - De Los Angeles Lakers hebben ook hun tweede NBA-wedstrijd na het ontslag van coach Mike Brown winnend afgesloten.

In eigen huis werden de Sacramento Kings zondagnacht relatief eenvoudig verslagen: 103-90. Aanwinst Dwight Howard voerde Los Angeles aan met 23 punten en achttien rebounds, terwijl oudgediende Kobe Bryant tekende voor twintig punten.

Pau Gasol en Metta World Peace waren beiden goed voor achttien punten bij de Lakers, die aan het eind van het tweede kwart wegliepen bij de Kings.

Het was de tweede wedstrijd van de Lakers onder leiding van interim-coach Bernie Bickerstaff, die Brown verving na de slechtste seizoenstart van de club in negentien jaar.

Ondertussen is het management van de club in gesprek met Phil Jackson over een terugkeer van de coach die met de club vijf titels pakte. Hoewel Jackson de grote favoriet is voor de positie, zouden de Lakers ook gesprekken hebben gehad met voormalig New York Knicks-oefenmeester Mike D'Antoni.

Miami Heat

Titelverdediger Miami Heat deed het een stuk minder goed. Het sterrenteam met onder anderen LeBron James en Dwyane Wade verloor kansloos op bezoek bij de Memphis Grizzlies: 86-104.

Hoewel de Heat voor het duel vooral bang waren voor de lange mannen van Memphis waren het de driepunters van de Grizzlies die het team van trainer Erik Spoelstra de das omdeden.

Memphis maakte veertien driepunters op slechts 24 schoten. De normaal weinig gebruikte bankspeler Wayne Ellington nam met zeven stuks het grootste deel daarvan voor zijn rekening en was in totaal goed voor 25 punten. Ook Rudy Gay speelde een aardige wedstrijd met 21 punten, net als forward Zach Randolph met achttien punten en twaalf rebounds.

Chris Bosh werd topscorer voor Miami met 22 punten en James zorgde voor een double-double door twintig punten en tien rebounds te noteren.

Oklahoma City Thunder

De andere NBA-finalist van vorig jaar bracht het er beter vanaf. Onder aanvoering van Russell Westbrook versloeg Oklahoma City Thunder in eigen huis de Cleveland Caveliers: 106-91. 

Eerder op zondagavond hadden de Brooklyn Nets voor de tweede keer in drie dagen de Orlando Magic verslagen (74-82) en waren de Los Angeles Clippers, mede door sterk spel van de reserves, in eigen huis veel te sterk voor de Atlanta Hawks: 89-76.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl