HOOFDDORP - Novak Djokovic duelleert maandag om de titel bij de ATP World Tour Finals in Londen. De nummer één van de wereld won zondag in de halve finale van Juan Martin Del Potro: 4-6, 6-3 en 6-2. 

Het is de tweede keer dat Djokovic zich plaatst voor de eindstrijd van het prestigieuze eindejaarstoernooi. In 2008 won hij de finale van Nikolai Davidenko.

Beide spelers hielden elkaar in de beginfase keurig in evenwicht. De lange slagenwisselingen leverden telkens een andere winnaar op. In de slotfase van de eerste set begon Del Potro te domineren met zijn uitstekende forehand.

De Argentijn slaagde erin om op 4-4 een break te plaatsen, waarna hij de set overtuigend uitserveerde.

Minder fouten

Het momentum bleef aan de zijde van de US Open-winnaar van 2009. Del Potro miste in de eerste game van het tweede bedrijf nog een aantal breakpunten, maar sloeg even later wel keihard toe.

Nu slaagde Djokovic er wel in meteen terug te komen: 2-2. De Serviër, die steeds minder fouten begon te maken, won vervolgens vier van de volgende vijf games, waarmee hij de stand in evenwicht bracht.

In de derde set hield Djokovic zijn hoge niveau vast, een antwoord van Del Potro bleef uit. De Argentijn leverde op 1-1 'op love' zijn service in en liep vervolgens achter de feiten aan.

Djokovic stuit maandag in de finale op Roger Federer of Andy Murray.

Bekijk de beelden van Djokovic - Del Potro