HOOFDDORP - Ajax is zondag in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle snel Ryan Babel kwijtgeraakt. De aanvaller viel al in de tweede minuut uit met een armblessure.

De Amsterdammers begonnen zondagmiddag met Viktor Fischer en Mitchell Dijks aan de uitwedstrijd bij PEC Zwolle.

De jonge Deen vervangt Lasse Schöne in het basiselftal ten opzichte van het Champions League-duel met Manchester City (2-2).

Eriksen zakt een linie naar achter en belandt weer op het middenveld. Ryan Babel keert daardoor terug in de punt van de aanval, waardoor Fischer vanaf links start.

Buikgriep

Niklas Moisander moest vlak voor de aftrap in Zwolle afhaken vanwege buikgriep. Linksback Dijks neemt zijn plek in de basiself over, wat betekent dat Daley Blind doorschuift naar het centrum.

Christian Poulsen staat ook niet aan de aftrap. Zijn plaats wordt ingenomen door Eyong Enoh.

Verder kiest trainer Frank de Boer voor dezelfde acht spelers als afgelopen dinsdag in Manchester. Dat betekent dat Derk Boerrigter weer als rechtsbuiten start.

Ajax heeft al vier wedstrijden op rij niet meer weten te winnen in de eredivisie. De regerend landskampioen speelde drie keer gelijk en verloor vorige week van Vitesse (0-2).

Diederik Boer verdedigt voor de 250e keer het doel van FC Zwolle. Hij debuteerde op 8 maart 2003 voor de club uit Overijssel, die destijds met 0-5 verloor van Ajax.

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Blind, Dijks; De Jong, Enoh, Eriksen; Boerrigter, Babel, Fischer.