SINGAPORE - Golfer Joost Luiten heeft op de slotdag van het Singapore Open een topklassering en daarmee een vette geldprijs verspeeld.

De Nederlandse prof maakte in de vierde ronde te veel bogeys en zakte door een ronde van 76 slagen, vijf boven par, van de vijfde naar de 29e plaats.

Luiten kon als excuus aanvoeren dat hij zondag een marathon van dertig holes moest afwerken. Noodweer boven Singapore zorgde in het poenerige evenement (zes miljoen dollar prijzengeld) voor behoorlijk wat vertraging.

De meeste golfers moesten daardoor zondag eerst hun derde ronde afmaken en daarna meteen op voor hun vierde.

''Ik ben blij dat deze golfmarathon voorbij is. De derde ronde ging goed, maar in de vierde viel alles verkeerd en de triple nekte me'', twitterde de Bleiswijker, die zijn derde rondgang van 68 slagen (-3) inderdaad geen goed vervolg kon geven.

Hij noteerde in zijn laatste ronde een triple bogey (+3) op de vijfde hole. Niettemin ontving Luiten nog een geldprijs van 40.000 euro.

De Italiaan Matteo Manassero won het toernooi na een play-off met de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen. Beide spelers eindigden na de reguliere 72 holes met 271 slagen (-13) samen op de eerste plaats.

De Italiaan sloeg toe met een eagle (-2) op de derde extra hole. Hij incasseerde de hoofdprijs van 770.000 euro.