SEPANG - Michael Schumacher heeft ook de tweede race voor het wereldkampioenschap in de Formule I gewonnen. De Duitse titelverdediger zegevierde zondag op het circuit van Sepang in de Grote Prijs van Maleisië.

Hij bleef in de Ferrari de Colombiaan Juan Pablo Montoya (Williams-BMW) en de verrassende Brit Jenson Button (BAR-Honda) voor. Deze stond voor het eerst in zijn loopbaan in de F1 op het erepodium.

Schumacher, die van begin tot eind domineerde, verstevigde met zijn derde overwinning in de GP van Maleisië zijn leidende positie in het WK. De zesvoudige wereldkampioen staat nu op 20 punten, de maximale score. Zijn Braziliaanse ploeggenoot Rubens Barrichello, die zondag vierde werd, volgt met 13 punten. Montoya is derde met 12. De volgende GP is op 4 april in Bahrein.

Schumacher wil de concurrentie nog lang niet afschrijven. "Dit is pas de tweede race van de achttien. Er komen er nog zestien. Ik heb 20 punten in de pocket en dat is meer dan vorig jaar om deze tijd, maar relaxed is absoluut een verkeerd woord in de beschrijving. Ik stond voortdurend onder druk."

De grootste verliezer was Kimi Räikkönen, de winnaar van vorig jaar. De McLaren-Mercedes van de Fin gaf er in de 41e ronde de brui aan. Dat overkwam hem in Australië ook al. Ralf Schumacher haalde de finish eveneens niet. Hij kreeg halverwege de race motorpech.