HOOFDDORP - Novak Djokovic nadert de halve finale van de ATP World Tour Finals. De Serviër rekende woensdag in de O2 Arena af met Andy Murray: 4-6, 6-3 en 7-5.

Voor de nummer één van de wereld was het zijn tweede winstpartij in Londen na de zege van maandag op Jo-Wilfried Tsonga.

Djokovic en Murray speelden voor de derde keer in twee maanden tijd op een groot podium tegen elkaar. Murray won de finale van de US Open en Djokovic de eindstrijd in Shanghai.

Het tweetal maakte er opnieuw een boeiend schouwspel van in de Engelse hoofdstad. De Schot had tot tevredenheid van het thuispubliek de overhand in de eerste set en maakte optimaal gebruik van een vroege break.

Djokovic, die in het eerste bedrijf slechts drie punten maakte op de service van Murray, knokte zich terug in het tweede bedrijf. Het ging lang gelijk op tot de man uit Belgrado toesloeg aan het einde van de set.

In de derde set leek Djokovic meteen door te drukken. Murray moest snel zijn opslag prijsgeven, maar gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij brak terug, maar op 5-5 boog hij alsnog het hoofd door zijn service weer prijs te geven. Djokovic maakte het karwei vervolgens af, al moest hij nog wel twee breakkansen wegwerken.

Bekijk de samenvatting van Murray-Djokovic