HOOFDDORP - Giedo van der Garde blikt tevreden terug op de tweede dag van de Young Driver Test in Abu Dhabi. De 27-jarige Nederlander van Caterham, die komend jaar actief wil zijn in de Formule 1, was bijna een seconde sneller dan op de eerste dag. 

Net als dinsdag testte Van der Garde aerodynamische programma's en mechanische configuraties.

"We hebben veel data verzameld, belangrijk met het oog op de laatste races van dit seizoen", meldt de Nederlander, die 72 rondjes afwerkte op het Yas Marina Circuit, in een persbericht van Caterham.

"Ik ben blij met de tijd. In de slotfase kon ik op de zachte banden echt de snelheid evenaren van de vrije trainingen."

Van der Garde zal overigens op 16 november niet de eerste vrije training afwerken voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De afgelopen races kwam hij wel steeds in actie op de vrijdag. Caterham kiest ervoor om Vitaly Petrov en Heikki Kovalainen zoveel mogelijk ervaring op te laten doen op de nieuwe baan Circuit of the Americas.

Snelste tijd

De snelste tijd op de tweede dag van de Young Driver Test werd neergezet door Antonio Felix da Costa van Red Bull Racing. Oliver Turney, die plaats mocht nemen in de McLaren, kwam bijna een halve seconde tekort.

Donderdag kruipt Robin Frijns achter het stuur bij Red Bull. Dinsdag kwam de Nederlander in actie in de Sauber. Esteban Gutierrez, die woensdag reed voor de Zwitserse renstal, was ongeveer drie tiende van een seconde sneller dan Frijns.