HOOFDDORP - Vacansoleil-DCM heeft Aart Vierhouten aangetrokken als ploegleider. Dat maakt de Nederlandse formatie woensdag bekend.

De voormalig wielrenner komt over van de KNWU waar hij bondscoach van de junioren en de beloften was.

De 42-jarige Vierhouten nam in 2009 als renner afscheid bij Vacansoleil. Na drie jaar keert hij terug op het oude nest.

"Hij kent de cultuur binnen het team en hij zal een belangrijke taak krijgen in de verdere ontwikkeling van ons groeiende team", aldus teammanager Daan Luijkx.

"Naast zijn werk als ploegleider bij een aantal wedstrijden zal Aart samen met de trainer en medische staf de jaarplanning van alle renners coördineren en bewaken. Dit zou ertoe moeten leiden dat er nog meer maatwerk en doelgerichtheid mogelijk is binnen de groep renners."

Uitdaging

Vierhouten kijkt uit naar zijn nieuwe baan. ''Ik heb hier in 2009 afscheid genomen als renner en daarna met plezier een aantal verschillende dingen binnen de wielersport gedaan. Ik kijk er naar uit om me nu voor honderd procent bij Vacansoleil-DCM in te zetten."

"De uitdaging die ik met Luijkx en Van Poppel heb gedefinieerd zal liggen in het constanter naar vermogen laten presteren van de complete groep renners", aldus Vierhouten.

De oud-renner van Rabobank, Lotto en Skil-Shimano fungeert ook als manager van Johnny Hoogerland en Wout Poels, die voor Vacansoleil uitkomen. Vierhouten zal die functie in principe niet combineren met zijn nieuwe taak als ploegleider.