SITTARD - Fortuna Sittard heeft dringend behoefte aan geld. De club uit de Jupiler League kampt met een groot liquiditeitsprobleem, zo maakte de nieuwe directie bekend.

''Er staat 200 euro op de bankrekening'', zei algemeen directeur Martin Masset. Fortuna Sittard draaide afgelopen seizoen 750.000 euro verlies.

''Het is meer liquiditeit, of anders liquidatie'', zo omschreef Masset de penibele situatie bij de Limburgers, die vrezen voor een faillissement.

Een nieuwe hoofdsponsor kan het noodlijdende Fortuna Sittard mogelijk uit de problemen helpen. ''We zijn bijna rond met een nieuwe hoofdsponsor waar iedere Jupiler League-club jaloers op zou zijn'', zei Masset.

Qatar

Fortuna Sittard leefde in september enkele weken op een roze wolk toen een investeringsmaatschappij bereid leek de club over te nemen.

Ondanks financiële toezeggingen liepen de onderhandelingen met geldschieters uit Brazilië en Qatar stuk. De investeerders hadden beloofd enkele miljoenen in de club te willen steken, wat een langer verblijf van Fortuna in het betaald voetbal zou garanderen.