HOOFDDORP - De blessure die Clarence Seedorf anderhalve week geleden opliep blijkt mee te vallen.

De 36-jarige Nederlander moest in het duel tegen Atlético-GO geblesseerd het veld verlaten met een blessure aan zijn bovenbeen.

Even werd gevreesd dat de kwetsuur het einde van het seizoen betekende voor Seedorf, maar die vrees is dus ongegrond. De middenvelder keert mogelijk komende zaterdag weer terug op het veld.

"Seedorf herstelt goed. Uit onderzoek is gebleken dat de blessure bijna genezen is", liet de medische staf van Botafogo dinsdag weten.

De komende week moet Seedorf de conditionele achterstand die hij afgelopen week op heeft gelopen op peil krijgen. Zijn fysiotherapeut uit Nederland is overgekomen om hem te begeleiden in dit proces.

Uiterlijk vrijdag wordt definitief besloten of de middenvelder fit genoeg is om zaterdag in het thuisduel tegen Portuguesa mee te spelen.

Emotioneel

Seedorf verliet tegen Atlético huilend het veld. De Nederlander reageerde na afloop dat hij zo geëmotioneerd was, omdat hij mogelijk zijn team niet meer kon helpen in de beslissende fase van het seizoen.

Met nog vier wedstrijden te spelen staat Botafogo op een vijfde plaats in de competitie met een achterstand van acht punten op nummer vier Sao Paulo. De nummers één tot en met vier verdienen een ticket voor de prestigieuze Copa Libertadores.

In de twintig duels die Seedorf tot nu toe in actie kwam voor de club uit Rio de Janeiro was hij al regelmatig belangrijk. Seedorf kwam acht keer tot scoren en gaf twee assists.