HOOFDDORP - Robin Frijns heeft een vierde tijd neergezet bij zijn eerste rondes in de Formule 1. De testrijder van Sauber zag op het parcours van Abu Dhabi zijn landgenoot Giedo van der Garde de laatste tijd noteren.

Robin Frijns, dit jaar Formule Renault 3.5 kampioen, klokte een tijd van 1.43,775. Hij maakte 78 rondes vol. De twintigjarige Deen Kevin Magnussen was het snelst in zijn McLaren-Mercedes: 1.42,651.

Frijns wil zich bewijzen om zijn entree te maken in de Formule 1. De eerste test is de 21-jarige Limburger goed doorgekomen. Er volgt nog een test in een bolide van Red Bull Racing.

Goed gedaan

Sauber reageerde positief op de testrit van Frijns. ''Robin heeft het goed gedaan. Lichamelijk sloeg hij zich er goed doorheen en hij heeft ons goede feedback gegeven over de auto. Hij heeft veel kilometers gemaakt en zijn rondetijd is prima'', zei Giampaolo Dall'Ara, een van de technische bazen van Sauber.

Van der Garde wist geen snelle ronde te noteren in de Verenigde Arabische Emiraten en stuurde zijn Caterham-Renault naar de zevende en tevens laatste tijd: 1.45,936.

"Ik ben tevreden over hoe het is gegaan vandaag", reageerde Van der Garde. "We waren vooral bezig met aero-prestatie en verschillende mechanische configuraties op de auto. Het ging daarom niet om de snelheid."