DEN HAAG/ROTTERDAM/ZEIST - De wedstrijden in het betaald voetbal, de City-Pier-City Loop in Den Haag en de zaalkorfbalfinale in Rotterdam gaan zaterdag volgens plan door. Het organisatiecomité van City-Pier-City heeft na overleg met burgemeester Deetman van Den Haag besloten dat het de vele lopers uit binnen- en buitenland in staat stellen hun sportieve prestatie te verrichten.

De activiteiten zullen een ingetogen karakter aannemen. Geen feestelijke decoratie en geen muziek. Voor het begin van de verschillende afstanden zal er een minuut stilte zijn.

Voetbal

De wedstrijden in het betaald voetbal gaan dit weekeinde in aangepaste vorm door, zo maakte de voetbalbond KNVB bekend. Als eerbetoon aan de overleden prinses Juliana zullen de voetballers een rouwband dragen. De KNVB vraagt de clubs duels vooraf te laten gaan door een minuut stilte. Dat geldt ook voor het amateurvoetbal.

Volgens het protocol zullen ook de vlaggen in de stadions halfstok hangen. Tevens vraagt de KNVB de clubs om de muziek in de stadions aan te passen. De voetbalbond spreekt in een persbericht haar innige medeleven uit en wenst de koninklijke familie veel sterkte bij het verwerken van het grote verlies.

Korfbal

Ook het hoofdbestuur van de korfbalbond KNKV heeft besloten dat de zaalfinale in Ahoy' tussen Fortuna en PKC/Café Bar door zal gaan. De wedstrijd, normaal een groot festijn, zal in een aangepaste sfeer worden gespeeld. In Rotterdam ging zaterdag ook de Dutch Open judo volgens plan van start. Er werd voor het begin een minuut stilte gehouden.

Volgens het protocol van sportkoepel NOCNSF zijn organisatoren vrij om te bepalen of ze een evenement wel of niet willen laten doorgaan. Als wedstrijden worden gespeeld moeten ze vooraf worden gegaan door een moment van stilte en alle vlaggen moeten halfstok. NOCNSF zal medeleven betuigen aan kroonprins Willem-Alexander, bestuurslid van de koepel.