HOOFDDORP - Feyenoord heeft over het afgelopen seizoen een netto winst geboekt van 6,5 miljoen euro. De Rotterdammers hebben dat vooral aan transfers te danken.

De club maakte de financiële cijfers bekend op de website.

Feyenoord heeft nog wel een totale schuld van elf miljoen euro, maar dit bedrag lag twee jaar geleden nog op 43 miljoen.

De winst van de club is voor 1,7 miljoen opgebouwd uit een operationeel resultaat en 4,8 miljoen uit de verkoop van spelers. Feyenoord deed vorig seizoen onder meer Georginio Wijnaldum, Leroy Fer en Luc Castaignos van de hand.

Het eigen vermogen van Feyenoord kent nog wel een negatieve balans van onder de tien miljoen euro.

Hoopgevend

Algemeen directeur Eric Gudde verwacht dit seizoen eenzelfde operationeel resultaat te kunnen boeken en zo de schuld verder af te bouwen.

Als gevolg van de jaarcijfers blijft Feyenoord in de 'veilige' categorie 2 van de licentiecommissie van de KNVB.

Gudde is tevreden over het seizoen waarin Feyenoord ook nog tweede werd in de eredivisie. "Het was dus niet alleen qua sportieve prestaties maar ook in financieel opzicht een bijzonder goed jaar."

"Tevens zijn de vooruitzichten voor dit jaar wederom hoopgevend. De wereld ziet er voor Feyenoord veel beter uit dan pakweg drie jaar geleden."

Vrienden van Feyenoord

De bewindsman benadruk dat de clubleiding echter ‘nu niet weer de teugels laat vieren’. Gudde hoopt in de toekomst volledig schuldenvrij te zijn en toe te werken naar een positief eigen vermogen.

Het herstel is onder meer ingezet door de bijdrage van de Vrienden van Feyenoord. De groep investeerders van directeur Pim Blokland bracht dertig miljoen bijeen om de club te helpen.

"Zij hebben ons door een paar moeilijke jaren geloodst en dragen ieder op eigen gepassioneerde wijze bij aan de financiële gezondmaking van deze mooie club", besluit Gudde.