AMSTERDAM - Edwin van der Sar treedt binnenkort toe tot het directieteam van Ajax. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

Oud-doelman Van der Sar zou positief hebben gereageerd op het verzoek van de nieuwe raad van commissarissen van de Amsterdamse club om de functie van directeur te gaan bekleden.

De recordinternational zal de tweede voormalig topvoetballer in de directie van Ajax worden. Afgelopen zomer trad Marc Overmars toe tot de directie, die verder uit Jeroen Slop (financieel) en Henri van der Aat (commercieel) bestaat.

De leiding van het beursgenoteerde Ajax wil niet reageren op de voorgenomen benoeming van de recordinternational.

Eisen

Van der Sar keert deze week terug vanuit New York, waar hij de marathon wilde lopen. De 42-jarige oud-doelman werd in het voorjaar al genoemd als nieuwe directeur van Ajax.

Hij voldoet aan de eisen van Johan Cruijff, die al jaren pleit voor meer oud-spelers in de leiding van zijn favoriete club. De 130-voudig international voelde zich destijds nog niet rijp voor die functie.

Van der Sar beëindigde anderhalf geleden na 21 seizoenen zijn profloopbaan bij Manchester United. De oud-ploeggenoot van Overmars en trainer Frank de Boer volgde daarna onder meer de International Master of Sportmanagement van het Johan Cruijff Institute.

Uitgemaakte zaak

Keje Molenaar, vertrouweling van Cruijff en lid van de voormalige ledenraad van Ajax, verklapte vorige week al dat de invulling van de functie van directeur een uitgemaakte zaak was.

Ook de raad van commissarissen van de kampioen, onder leiding van Hans Weijers, wil niet op de voorgenomen benoeming van Van der Sar reageren. Ajax speelt dinsdagavond het belangrijke duel in de Champions League bij Manchester City.