HOOFDDORP - Novak Djokovic heeft maandagavond zijn openingspartij op de ATP World Tour Finals van Jo-Wilfried Tsonga gewonnen. De nummer een van de wereld was na ruim anderhalf uur klaar met de Fransman: 7-6 (4) en 6-3.

Tsonga kreeg in de eerste set drie breekpunten, maar wist ze niet te verzilveren. De Fransman was op zijn eigen service ongenaakbaar, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen.

Daarin toonde Djokovic zijn klasse. Hij serveerde sterk en trok na ruim een uur het eerste bedrijf naar zich toe.

De Serviër trok de goede lijn door en brak Tsonga gelijk aan het begin van de tweede set. Die voorsprong stond Djokovic niet meer af.

''Ik ben heel tevreden met mijn prestatie'', zei de Serviër, die ongeacht zijn prestaties in Londen het jaar weer als nummer een afsluit.

''Het is het laatste toernooi van het jaar, dus we wilden allebei heel graag winnen. Deze overwinning betekent veel voor me. Op dit toernooi zijn geen makkelijke wedstrijden en geen favorieten. We genieten van de sfeer hier, het is een genot om in deze hal te tennissen.''

Murray

Eerder op de dag won ook Andy Murray zijn eerste partij in Londen. De Schot was in drie sets te sterk voor Tomas Berdych: 3-6, 6-3 en 6-4.

In de andere groep komen Roger Federer, David Ferrer, Juan Martin Del Potro en Janko Tipsarevic uit. Federer won het eindejaarstoernooi al zes keer, een record.