MARANELLO - Luca Di Montezemolo heeft maandag met de vuist op tafel geslagen bij Ferrari. De Italiaanse president van het automerk wil dat Ferrari er alles aan gaat doen om over twee weken in Texas aan de start te verschijnen met een wagen die kan meestrijden om de overwinning.

''Het is duidelijk dat we voor de komende races meer moeten doen. Ik heb manager Stefano Domenicali en zijn mannen verteld dat we tien cruciale dagen voor de boeg hebben'', zei Di Montezemolo op de website van de Italiaanse renstal.

Fernando Alonso eindigde zondag in Abu Dhabi weliswaar als tweede achter Kimi Räikkönen, maar dat kwam volgens Di Montezemolo vooral omdat de Spanjaard kon profiteren van pech van anderen.

''Hij gaf opnieuw 120 procent, maar de auto bleek ondanks nieuwe onderdelen nauwelijks verbeterd. We willen meestrijden om de wereldtitel en dus moet iedereen dezelfde 120 procent geven als Alonso.''

De Spanjaard heeft met nog twee races te gaan, in de Verenigde Staten en Brazilië, tien punten minder dan WK-leider Sebastian Vettel.