HOOFDDORP - De Spaanse tennissers zullen definitief zonder Rafael Nadal op jacht gaan naar titelprolongatie in de Davis Cup.

Captain Alex Corretja wees maandag David Ferrer, die zondag het Masters-toernooi van Parijs op zijn naam schreef, als kopman aan voor de eindstrijd tegen Tsjechië.

''Het leiderschap van Ferrer is belangrijk in afwezigheid van Nadal. Hij heeft die uitdaging aanvaard."

Nadal is al maanden uitgeschakeld met een knieblessure en zal waarschijnlijk pas bij de Australian Open begin volgend jaar terugkeren.

Nicolas Almagro, Marcel Granollers en Marc Lopez completeren de selectie voor het duel dat tussen 16 en 18 november in Praag wordt afgewerkt.

Corretja beschouwt Spanje, erkend gravelland, niet als favoriet. ''Ik denk dat ze een heel snelle, harde ondergrond gaan aanleggen.''

Ongeslagen

Almagro is dit jaar nog ongeslagen in de Davis Cup en speelt zijn eerste finale van de landenwedstrijd. Ook David Ferrer, die er vorig jaar bij was toen Spanje in Sevilla won van Argentinië, verloor nog geen partij in de landenwedstrijd.

Granollers en Lopez zullen het dubbelspel voor hun rekening nemen. Ze spelen deze week ook samen bij de ATP World Tour Finals in Londen. Ferrer strijdt daar om de inviduele titel waarvoor Almagro reserve is.

Voor Tsjechië zullen Tomas Berdych en Radek Stepanek waarschijnlijk de belangrijkste troeven zijn.