HOOFDDORP - Volgens manager Roberto Mancini van Manchester City hebben zijn spelers de plicht om dinsdag een topprestatie neer te zetten in het Champions League-duel met Ajax. 

"We speelden heel slecht tegen Borussia Dortmund en we waren ook matig in Amsterdam. Bij een 1-0 voorsprong misten we een aantal kansen", blikt Mancini in The Guardian terug op het 1-1 gelijkspel tegen de Duitse kampioen en de 3-1 nederlaag tegen Ajax. "Bij een tweede doelpunt van ons was die wedstrijd gespeeld."

"De kans dat we ons plaatsen voor de knock-outfase is flink afgenomen, maar als topclub moet je altijd honderd procent geven. De spelers zijn het naar mij toe verplicht om nu drie topwedstrijden af te werken in de Champions League."

De flinke investeringen van de laatste jaren ten spijt denkt Mancini dat City nog lang niet klaar is om de Champions League te winnen.

"We zouden liegen als we zouden zeggen dat we de beker kunnen winnen. Natuurlijk kunnen er vreemde dingen gebeuren in februari en maart, maar de realiteit is dat we net als vorig seizoen in een lastige groep terecht zijn gekomen. Chelsea deed er ook tien jaar over om het toernooi te winnen, terwijl ze waarschijnlijk al jarenlang Europa's beste club waren."

City's generale repetitie voor het duel met Ajax verliep vrij matig; West Ham United hield de kampioen zaterdag op 0-0. De formatie van Mancini bezet de derde plaats in de Premier League, op twee punten van koploper Manchester United.