LOS ANGELES - Los Angeles Lakers heeft zijn eerste zege binnen van het nieuwe seizoen in het Amerikaanse basketbal. Na drie nederlagen was er zondag (plaatselijke tijd) eindelijk succes tegen Detroit Pistons: 108-79.

De ploeg uit Los Angeles verloor acht wedstrijden in het voorseizoen en de eerste drie wedstrijden van de competitie, iets wat voor de eerste keer sinds 1978 gebeurde, ondanks het aantrekken van Dwight Howard en Steve Nash.


Detroit was geen partij in het Staples Center en zag dat de Lakers in het derde kwart een voorsprong nam van 36 punten. Howard domineerde onder de basket en eindigde het duel met 28 punten en zeven rebounds. Kobe Bryant was goed voor vijftien punten en acht assists.

Lakers speelde zonder veteraan Steve Nash. De 39-jarige spelverdeler blesseerde zich afgelopen woensdag in het tweede kwart van het duel tegen Portland Trail Blazers aan zijn linkerknie. Over een week zal Nash opnieuw worden onderzocht om te kijken hoe de blessure zich heeft ontwikkeld.

Hawks

Al Horford had 23 punten en twaalf rebounds en Lou Williams scoorde tien van zijn negentien punten in het vierde kwart en Atlanta Hawks boekte zondag een knappe 104-95 overwinning op bezoek bij Oklahoma City Thunder.

Atlanta, die zonder hun sterspeler Josh Smith speelde, plaatste halverwege het vierde kwart een beslissende 12-4 run na een driepunter en een ‘three-point play’ van Williams.

Nieuwkomer Kevin Martin scoorde 28 punten aan de kant van Oklahoma. De favoriet in de Western Conference nam na rust een voorsprong van tien punten, maar de vele turnovers deed de ploeg van coach Scott Brooks de das om. Atlanta scoorde 31 punten op 21 keer balverlies van Oklahoma.

Kevin Durant, de topscorer van afgelopen seizoen, eindigde de wedstrijd met 22 punten, twaalf rebounds en acht assists, maar kende voor zijn doen een matige tweede helft waarin hij slechts twee van zijn negen schoten raakte en zes keer balverlies leed.