PRAAG - De Tsjechische tennissters hebben voor het tweede jaar op rij de Fed Cup veroverd. Lucie Safarova bezorgde Tsjechië zondag in Praag het beslissende punt door Jelena Jankovic te verslaan: 6-1 6-1.

Daardoor kwamen de titelverdedigsters tegen Servië op een onoverbrugbare voorsprong van 3-1.

Ana Ivanovic bracht zondagochtend de spanning nog terug door overtuigend met 6-3, 7-5 van Petra Kvitova te winnen. Daamee verkleinde zij de achterstand tot 2-1.

Titelhouder Tsjechië had zaterdag de eerste twee enkelpartijen gewonnen. Kopvrouw Kvitova kon daardoor voor eigen publiek in Praag de klus afmaken. De mondiale nummer acht maakte echter geen moment aanspraak op een goed resultaat tegen Ivanovic.

Dubbel

Kvitova, die vorige week wegens verkoudheid de strijd staakte bij de WTA Championships, werd vooral de eerste set van de baan geblazen.

In de tweede acte liep de Tsjechische ook achter de feiten aan. Kvitova stribbelde nog even tegen en brak Ivanovic toen die bij 5-3 voor de wedstrijd mocht serveren. Het bleek uitstel van executie, want met een break bij 6-5 stelde Ivanovic de zege alsnog veilig.