NEW YORK - Brooklyn Nets heeft zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In de gloednieuwe Barclays Center werden Toronto Raptors met 107-100 verslagen.

Brook Lopez scoorde 27 punten en superster Deron Williams noteerde negentien punten en negen assists voor de Nets waar na afloop de fans massaal ‘Brooklyn! Brooklyn!’ scandeerden.

Broolyn heeft geen team meer gehad om voor te juichen sinds het vertrek van de Dodgers naar Los Angeles in 1957.

Nets’ coach Avery Johnson noemde de avond special, nadat twee dagen eerder de New Yorkse derby tegen de Knicks niet door kon gaan vanwege de nasleep van de storm Sandy.

“Ondanks de moeilijke omstandigheden, bleven de fans ons tot het eind van de wedstrijd steunen”, zei de coach. “Kippenvel”, aldus forward Joe Johnson. 

Celtics en Heat winnen

Na twee nederlagen heeft Boston Celtics de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De ploeg van coach Doc Rivers was in Washington met 89-86 te sterk voor de Wizards. Paul Pierce scoorde 27 punten en Rajon Rondo was goed voor twaalf punten en twaalf assists.

Rivers zag dat zijn ploeg eindelijk een goede verdediging neerzette, nadat de Celtics in de eerste twee wedstrijden 120 en 99 punten moesten verwerken tegen respectievelijk Miami Heat en Milwaukee Bucks.

Miami revancheerde zich van de grote nederlaag tegen New York Knicks met een 119-116 overwinning op Denver Nuggets. Chris Bosh scoorde veertig punten en pakte zeven rebounds. LeBron James eindigde met twintig punten, elf assists en negen rebounds voor de titelverdediger.