CURACAO - Niki Terpstra gaat op maandag 26 november niet naar de uitreiking van de Gerrit Schulte Trofee, de prijs voor de beste wielrenner van het jaar. 

De renner van Omega Pharma-QuickStep is het niet eens met de manier waarop de nominaties tot stand zijn gekomen.

"Het slaat echt nergens op, zoals die Club 48 bepaalt wie er een nominatie krijgen. Daarom ga ik er niet heen. Heb ik totaal geen zin in", meldt Terpstra, die net als Robert Gesink en Bauke Mollema is genomineerd.

"Lars Boom wint de Eneco Tour, Lieuwe Westra pakt de belangrijkste rit in Parijs-Nice, wordt Nederlands kampioen tijdrijden en wint de Ronde van Denemarken. En die twee ontbreken. Is onmogelijk."

"Ik blijf mooi weg die avond, al weet ik zeker dat ze van Club 48 niet om mij heen kunnen. Ben benieuwd hoe er zal worden gereageerd."

Theo Bos

Terpstra’s onvrede dateert al van 2006. "Het jaar waarin Theo Bos twee wereldtitels op de baan veroverde, sportman van het jaar werd maar niet tot wielrenner van het jaar werd uitgeroepen. De reden: hij was een baanrenner, geen wegcoureur."

"Dan hadden ze hem ook niet moeten nomineren. Was dus wel gebeurd. Hoe kun je dan verliezen, wanneer je in dat seizoen alles op jouw terrein hebt gewonnen?"