HOOFDDORP - Levi Leipheimer, George Hincapie, Michael Barry, David Zabriskie, Christian Vande Velde en Tom Danielson zijn definitief voor zes maanden geschorst vanwege hun dopingbekentenis in het USADA-rapport. 

De mondiale antidopingorganisatie WADA besloot namelijk niet in beroep te gaan tegen het besluit van het Amerikaanse antidopingagentschap USADA om het zestal te bestraffen voor hun dopingbiecht. Hun getuigenissen vormden cruciaal bewijs tegen Lance Armstrong.

“We moeten atleten aanmoedigen om naar voren te komen met informatie”, meldt algemeen directeur David Howman op de website van het WADA.

Hincapie en Barry hebben hun loopbaan reeds beëindigd. Leipheimer werd vorige maand ontslagen door Omega Pharma-QuickStep, maar hij heeft aangegeven graag door te gaan met fietsen.

Vrijdag maakte het WADA al bekend geen protest aan te tekenen tegen het besluit van het USADA om Armstrong levenslang te schorsen en hem zijn zeven Tourzeges af te nemen. Ook de internationale wielerunie maakte geen gebruik van zijn recht hierop.

Lees alles over de zaak-Armstrong op NUsport