LONDEN - Edgar Davids vindt dat er te weinig actie is ondernomen na de racistische uitlatingen die Johan Cruijff vorig jaar richting hem zou hebben gedaan.

''Ze hebben geprobeerd het onder het tapijt te schuiven omdat hij een bepaald figuur in het Nederlandse voetbal is. Maar hiermee wordt een verkeerde boodschap afgegeven aan mensen'', zegt de oud-voetballer van Ajax in een interview met de BBC.

Cruijff zou vorig jaar november tegen Davids hebben gezegd dat hij toentertijd alleen maar zitting had gekregen in de raad van commissarissen (rvc) van Ajax omdat hij zwart is.

Cruijff heeft ontkend dat hij zijn oud-collega in de rvc racistisch heeft bejegend. "Die kale, die schele, die rooie, wat maakt het uit? Dat is spreektaal in de voetballerij. Als je maar normaal doet", zei hij onder meer na het incident.

Niet opgelost

Maar het zit Davids, die momenteel uitkomt voor Barnet, nog altijd niet lekker.

''Deze zaak is nog niet opgelost. Het voelt slecht omdat in Nederland wordt gedaan alsof er niets is gebeurd.''

"Cruijff erkende het, dan moeten er consequenties volgen. Hij verontschuldigde zich niet, daar ben ik erg ontevreden over. Wees gewoon een man en erken dat je fout zit omdat je iets hebt gezegd wat onacceptabel is."