HELMOND - Helmond Sport heeft vrijdag een einde gemaakt aan een serie tegenvallende resultaten.

De Brabanders boekten tegen SC Cambuur hun eerste overwinning in ruim anderhalve maand tijd: 3-1.

Helmond kwam tegen de Friezen nog wel op achterstand door een treffer van Martijn Barto, maar in het laatste kwartier voor rust sloeg de thuisploeg toe. Gilian Justiana, Charles Kazlauskas en Nito Sequeira zetten de eindstand op het bord.

Daarmee haakte Helmond Sport in de top van de Jupiler League weer aan bij koploper MVV, dat maandag pas in actie komt. De ploeg van coach Eric Meijers nestelde zich met 22 punten uit elf wedstrijden op de tweede plaats, op vier punten van MVV.

FC Dordrecht klom naar de derde plaats door een zege op FC Eindhoven (3-0). De Zuid-Hollanders kwamen vijf minuten voor rust op voorsprong via Moussa Kalisse. In de tweede helft zorgden Jeffrey Rijsdijk en Lars Veldwijk voor de beslissing

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles haalde op Woudestein uit tegen Excelsior: 1-6. De thuisclub moest het laatste half uur met tien man spelen na rood voor Elvis Manu. De bezoekers uit Deventer profiteerden daarna drie keer van de overtalsituatie.

Fortuna Sittard kan zondag de tweede plaats weer overnemen van Helmond Sport als het wint bij FC Den Bosch. De Limburgers hebben twintig punten, twee meer dan Go Ahead Eagles en FC Volendam dat met 4-0 won bij AGOVV. Jack Tuyp maakte twee doelpunten voor de Noord-Hollanders.

De Graafschap sloot een roerige week af met een overwinning bij FC Emmen: 1-3. De 'Superboeren' verloren dinsdag in de KNVB-beker van de Eagles en een dag later stapte voorzitter Clémence Ross op.

Overige uitslagen

Telstar - Almere City FC 1-2
FC Oss - SC Veendam 2-3