HOOFDDORP - Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing vindt dat zijn rijder Sebastian Vettel onvoldoende respect krijgt voor zijn prestaties in de Formule 1.

De Engelsman denkt dat andere ploegen en coureurs jaloers zijn op het succes van zijn renstal. "Het succes dat Sebastian en Red Bull hebben gehad is ongemakkelijk voor sommige mensen", zei Horner vrijdag tegen The Times. "Maar dat is niet onze schuld."

Zo impliceerde Vettels rivaal Fernando Alonso vorige week nog dat technisch directeur Adrian Newey van Red Bull Racing voor een groot deel verantwoordelijk is voor de goede resultaten van de Duitser.

Vettel is op zijn 25e al tweevoudig wereldkampioen en staat ook in 2012 weer aan de leiding van het klassement, met name omdat hij in de laatste weken vier GP-zeges op rij heeft geboekt.

Horner: "Sebastian heeft al veel ongelooflijke dingen bereikt in een korte periode. Hij heeft nog niet eens honderd races gereden, maar wint 26 procent van zijn GP's."

"Seb schept daar niet over op, hij is bescheiden, terwijl het zeer speciaal is wat hij heeft neergezet. Maar de snelste manier om impopulair te worden in de paddock is door succesvol te zijn."

GP Abu Dhabi

Vettel was vrijdag bij de vrije trainingen voor de GP Abu Dhabi ook alweer snel. Met name bij de tweede vrije training stond er geen maat op de Duitser.

Tijdens het eerste deel was Lewis Hamilton nog rapper geweest, maar de McLaren-coureur verwacht niet dat hij Vettel zaterdag kan verslaan in de strijd om de pole position. "We moeten onze verwachtingen niet te hoog stellen; Sebastian heeft de snelste auto", was de Engelsman duidelijk tegenover Sky Sports.

Vettel zelf ziet Hamilton wel degelijk als een concurrent in de Verenigde Arabische Emiraten: "Het lijkt erop dat het een strijd wordt met hem."