AIGLE - De Nederlandse wielerploeg Vacansoleil-DCM is ook volgend jaar verzekerd van een plaats in de World Tour, het hoogste profniveau.

Dat heeft de internationale wielrenunie UCI vrijdag bekendgemaakt.

Vacansoleil heeft een doorlopende licentie, maar moest nog wel aan een aantal sportieve, administratieve en ethische criteria voldoen.

Daarnaast zijn ook Astana, BMC, Cannondale (het oude Liquigas), Lampre, Omega Pharma-QuickStep, Orica-GreenEdge en Sky zeker van een plek op het hoogste niveau.

De voormalige Rabobankformatie en Argos-Shimano zijn nog in afwachting van een licentie voor volgend jaar. De definitieve beslissing daarover is op 10 december.

Nieuwe sponsoren

Daan Luijkx, teammanager van Vacansoleil-DCM, is blij met de licentie die in 2013 afloopt. ''In 2011 vroegen we voor het eerst een World Tour-licentie aan en die kregen we voor drie seizoenen."

"De jaarlijkse beoordeling houdt de teams scherp en we krijgen wederom de bevestiging dat we onze zaakjes op orde hebben. We zagen in 2012 meerdere malen dat we onze plek in de World Tour waard zijn en dat willen we in 2013 voortzetten.''

''Eind 2010 sloten we driejarige sponsorcontracten af met de intentie om daarna door te gaan en weer een stap te zetten'', vervolgt Luijkx.

''Die intentie is er nog altijd. We zijn momenteel druk in gesprek met huidige sponsoren over de vorm en duur van verlenging en er wordt ondertussen ook gesproken met nieuwe sponsoren.''