HOOFDDORP - Trainer Frank de Boer van Ajax heeft Lucas Andersen opgenomen in zijn wedstrijdselectie voor het eredivisieduel van zaterdagavond met Vitesse.

De jonge Deen sluit voor het eerst aan bij het eerste elftal sinds zijn overstap van Aalborg.

Miralem Sulejmani zit niet in de selectie. "Je moet keuzes maken. Z’n contract loopt af en de tijd is rijp Andersen erbij te halen."

Niklas Moisander ontbreekt in de ontmoeting tussen de huidige nummers vier en drie in de competitie. "Stefano Denswil kan een logische vervanger zijn", meldde De Boer tijdens zijn persconferentie.

Hoewel Derk Boerrigter woensdag in het bekerduel met ONS Sneek het veld moest verlaten met een rugblessure, is de linksbuiten zaterdag wel van de partij.

Janssen

De Boer verheugt zich op het weerzien met Theo Janssen, die afgelopen zomer de Amsterdamse club verruilde voor Vitesse. "Leuk om tegen Theo te spelen. Wel is het te hopen dat wij lachen na de wedstrijd."

De oefenmeester van de Amsterdammers vindt het nog te vroeg om Vitesse, dat de derde plaats bezet, tot de titelkandidaten te rekenen. "Pas over vijf duels kun je dat wel of niet zeggen."