ROTTERDAM - Kelvin Leerdam doet er goed aan om al in januari bij een nieuwe club te tekenen. Dat zei Feyenoord-trainer Ronald Koeman donderdagavond na de met 4-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen XerxesDZB.

"Ik denk dat het ’t beste is als hij al in de winterstop vertrekt", aldus de coach. "Misschien levert hij dan nog een paar ton op."

Leerdam liet Feyenoord woensdag weten niet in te gaan op een 'ultieme aanbieding' om zijn medio 2013 aflopende contract met twee jaar te verlengen. Koeman reageerde door te stellen dat hij voortaan voor andere spelers op zijn positie kiest.

"Ik denk ook aan de toekomst van de club. Vindt de VVCS (spelersvakbond, red.) dat ik een harde maatregel heb genomen? Dat mogen zij vinden. Als zij zeggen dat je als trainer altijd voor het sterkste team moet kiezen, dan zeg ik: dat doe ik toch?"

FC Twente

Leerdam blijft meetrainen bij het eerste, maar ontbrak tegen Xerxes in de wedstrijdselectie. Dat gold voor meer spelers die de afgelopen weken een basisplaats hadden. Zij kregen rust.

Of Leerdam zondag deel uitmaakt van de wedstrijdselectie voor de uitwedstrijd tegen FC Twente, een van de clubs die belangstelling voor hem heeft, wilde Koeman niet zeggen. "Dat bepalen we zaterdag."