HOOFDDORP - Oklahoma City Thunder heeft zijn eerste duel van het NBA-seizoen verloren. De verliezend finalist van afgelopen seizoen ging op bezoek bij San Antonio Spurs met 86-84 onderuit.

Tony Parker was de gevierde man bij de Spurs. De Franse spelverdeler, goed voor veertien punten en elf assists, bracht zijn ploeg met nog een halve minuut te gaan op gelijke hoogte en maakte in de laatste seconde het winnende schot.

Het spannende duel was een herhaling van de Western Conference-finale van vorig jaar. San Antonio nam toen een 2-0 voorsprong in de serie. Oklahoma City won vervolgens vier wedstrijden op rij en nam in het de NBA Finals op tegen Miami Heat.

Kevin Durant scoorde 23 punten en pakte dertien rebounds en Russell Westbrook was goed voor achttien punten voor Thunder, dat zonder James Harden speelde. De guard vertrok naar Houston Rockets en tekende daar een vijfjarig contract ter waarde van tachtig miljoen dollar.

Houston stuurde Kevin Martin, rookie Jeremy Lamb en een paar toekomstige draftkeuzes richting Oklahoma City. Martin, de vervanger van Harden, scoorde vijftien punten vanaf de bank.

Sandy

Er stond donderdag nog een tweede wedstrijd op het programma in de NBA. Het duel tussen stadsrivalen Brooklyn Nets en New York Knicks ging echter niet door vanwege de schade die de storm Sandy had aangericht.

Voor de Nets had het een spectaculaire opening moeten zijn van het Barclays Center, hun nieuwe stadion. De seizoensopener wordt nu zaterdag gespeeld tegen Toronto Raptors. De wedstrijd tussen de Nets en de Knicks is verplaatst naar 26 november.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl