HOOFDDORP - Het League Cup-duel tussen Chelsea en Manchester United werd woensdag ontsierd door vermeende racistische uitingen van een fan van de thuisclub aan het adres van United-spits Danny Welbeck.

Dit meldt de website van Daily Mail, waarop ook foto's te zien zijn van het incident. Op de beelden is te zien dat een Chelsea-supporter een aap uitbeeldt richting Welbeck.

Een woordvoerder bevestigt namens Chelsea dat de politie een onderzoek is gestart naar het incident met de supporter. "De club zal alle beschikbare beelden gaan bestuderen en vraagt iedereen die kan helpen om deze persoon te identificeren zich te melden bij de club."

"Chelsea hecht waarde aan het uitbannen van elke vorm van discriminatie. Bij voldoende bewijs zullen we de zwaarst mogelijke maatregel nemen, strafrechtelijke vervolging inbegrepen", luidt de verklaring.

Met het incident krijgt racisme in het Engelse voetbal binnen korte tijd een nieuw hoofdstuk, nadat Chelsea eerder al een aanklacht had ingediend tegen scheidsrechter Mark Clattenburg.

Clattenburg zou zondag, toen Chelsea en Manchester United in competitieverband ook tegenover elkaar stonden, 'shut it, monkey' tegen Chelsea-middenvelder John Obi Mikel gezegd hebben. De Nigeriaan liet al weten de zaak tegen de arbiter voort te zetten.