HOOFDDORP - Los Angeles Lakers heeft ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. Op bezoek bij Portland Trail Blazers ging de ploeg van Kobe Bryant met 116-106 onderuit.

De Fransman Nicolas Batum was met 26 punten de grote man aan de kant van de Trail Blazers.

Bryant maakte dertig punten en Dwight Howard kwam tot 33, tezamen met veertien rebounds en vijf assists. Het mocht niet baten. De vele turnovers, 25 tegen twaalf voor Portland, deden de Lakers de das om.

Los Angeles hield even haar hart vast toen guard Steve Nash uitviel met een blessure aan zijn knie. Achteraf bleek de kwetsuur echter mee te vallen.

De Lakers mogen dan titelfavoriet zijn, de historie is niet aan de zijde van de zestienvoudig NBA-kampioen. De laatste keer dat een ploeg zijn eerste twee duels van het seizoen verloor en toch de titel pakte was in 1991.

Michael Jordan en zijn Chicago Bulls wonnen toen hun eerste kampioenschap. Met de wedstrijden uit het voorseizoen meegerekend hebben de Lakers nu tien duels op rij verloren.

Debuut Harden

Bij Houston Rockets was het de James Harden-show. De guard kwam eerder deze week over van Oklahoma City Thunder. In aanloop naar zijn debuut tegen Detroit Pistons tekende Harden een vijfjarig contract ter waarde van maar liefst tachtig miljoen dollar.

Tegen Detroit liet Harden echter meteen zien wat hij kan betekenen voor de Rockets. De 23-jarige speler kwam in 'Motor City' tot 37 punten en gaf ook nog eens twaalf assists. Hij leidde de Rockets in hun eerste wedstrijd van het seizoen naar een 105-96 overwinning op de Pistons.

De top eerstejaars Anthony Davis maakte ondertussen voor het eerst zijn opwachting in de NBA. Davis, in juni als eerste gekozen in de draft, won afgelopen zomer met Team USA olympisch goud in Londen.

Tegen San Antonio Spurs leidde hij New Orleans Hornets met 21 punten en zeven rebounds, maar kon zijn team niet voor een 99-95 nederlaag behoeden.

Clippers

De fans van Los Angeles Clippers hebben tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen direct debutant Jamal Crawford in hun armen gesloten.

De aankoop was in het duel met Memphis Grizzlies goed voor 29 punten en legde daarmee de basis voor de ruime 101-92-overwinning.

Crawford toonde ook in het laatste kwart zijn waarde. Dankzij een akelig precieze driepunter en een 'lay-up' vergrootte hij in de laatste drie minuten de voorsprong naar acht punten: 98-90. Daarmee was de zege voor de Clippers een feit.

Lees alles over de Amerikaanse sporten op Sportamerika.nl