HOOFDDORP - PSV heeft woensdagavond zonder indruk te maken de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De Eindhovenaren wonnen voor eigen publiek met 3-1 van de amateurs van EHC/Heuts.

Zwolle won met 4-2 van RKC, dat na een aardige seizoenstart onmiskenbaar aan een mindere periode bezig is. Youness Mokhtar was belangrijk met twee treffers.

Na een levendig eerste deel stond RKC voor, 2-1. Teddy Chevalier, voortdurend dreigend, zette de thuisclub na een door hemzelf en Florian Jozefzoon opgezette aanval op voorsprong. PEC reageerde snel en kwam amper een minuut later door Mokhtar op gelijke hooge. Na een half uur maakte Mart Lieder er 2-1 voor de Brabanders van.

Tussen de bedrijven door had Wiljan Pluim de Zwollenaars aan de leiding kunnen helpen, maar hij zag zijn strafschop door doelman Jeroen Zoet gestopt. De penalty was toegekend na een handsbal van Cuco Martina.

PEC herstelde zich na de hervatting van de tegenslagen. Na foutief uitverdedigen van Sander Duits zette Ronnie Reniers aan voor een aardige actie, die hij ook nog eens met een fraai schot afrondde (2-2).

Mokhtar

Met zijn tweede van de avond zette Mokhtar de Zwolse formatie van trainer Art Langeler vervolgens op voorsprong. De spits hield zich staande tussen drie verdedigers en maakte met een van richting veranderd schot de 3-2.

Rochdi Achenteh zette Zwolle op ruimere voorsprong. De Marokkaan liet een vrije trap fraai om de muur draaien en verraste daarmee Zoet. RKC probeerde het vervolgens nog wel, maar kwam niet verder dan een wegens buitenspel afgekeurde treffer van Chevalier. De Fransman miste ook nog een strafschop in de laatste minuut.