HOOFDDORP - Novak Djokovic is woensdag verrassend uitgeschakeld in de zestiende finales van het Masters-tennistoernooi van Parijs. 

De Servische nummer twee van de wereld verloor in drie sets van de Amerikaan Sam Querrey: 6-0, 6-7 (5) en 6-4. De partij nam ruim twee uur in beslag.

In de eerste set werd Querrey, 23e op de ATP-ranking, van het kastje naar de muur gestuurd. Djokovic kon het hoge niveau echter niet vasthouden, terwijl zijn opponent steeds minder fouten begon te maken.

Querrey slaagde er in de slotfase nog in een aantal breakpunten weg te werken. Hij serveerde met achttien aces ijzersterk. Opvallend genoeg haalde Djokovic veel meer punten dan Querrey, 99 om 89.

Darth Vader

Djokovic kreeg vooraf de lachers in de Franse hoofdstad op zijn hand door op de dag van Halloween met een Darth Vader-masker uit de Star Wars-films op zijn hoofd de baan te betreden.

De man uit Belgrado zal het jaar hoe dan ook afsluiten als nummer één van de wereld, omdat Roger Federer zich heeft afgemeld voor ‘Parijs’.

Het prestigieuze Masters-toernooi is het laatste evenement voor aanvang van de ATP World Tour Finals, komende maandag in Londen.