MÜNCHEN - Louis van Gaal heeft hard uitgehaald naar clubpresident Uli Hoeness van Bayern München.

Volgens de bondscoach van het Nederlands elftal was Hoeness de reden voor zijn gedwongen afscheid bij de Duitse topclub.

''Hij was de enige binnen de club die had aangedrongen op mijn vertrek, niemand anders'', zei Van Gaal in een woensdag gepubliceerd interview met Sport Bild.

''Voor mij en mijn werk was Hoeness ook niet goed, alleen de hoofdtrainer en diens staf moeten de spelers beoordelen, daar mag een clubpresident zich niet mee bemoeien.''

Van Gaal werd in april vorig ontslagen bij Bayern München. De Amsterdammer ging afgelopen zomer aan de slag bij Oranje.

Terugkeer

De 61-jarige oefenmeester oefent niet alleen kritiek uit op Hoeness. "Het is niet Franz Beckenbauer, Paul Breitner of iemand anders geweest die de club zo groot heeft gemaakt. Dat is het werk van Hoeness. Toch denk ik dat het niet goed is dat één iemand zoveel macht heeft bij een grote club."

Van Gaal sluit een terugkeer bij Bayern München niet uit. "Ik zou het zeker leuk vinden. Ajax, FC Barcelona, AZ, Oranje; ik ben vaak twee periodes ergens werkzaam geweest."

Volgens Duitse media is Josep Guardiola momenteel in beeld om Jupp Heynckes komend jaar zomer op te volgen als oefenmeester van Bayern.

"Het spel van Barcelona moet het voorbeeld zijn en Guardiola was daar werkzaam. Hij zou zeer goed bij Bayern passen", geeft Van Gaal ongevraagd advies.