EINDHOVEN - De toekomst van enkele topspelers van PSV lijktniet langer in Eindhoven te liggen. Voorzitter Harry van Raaij lietvrijdag weten dat het vertrek van Mark van Bommel en Mateja Kezmangoed zou zijn voor PSV. "Het is beter voor de club als die jongensvertrekken. Ze zijn toe aan een nieuwe stap. Onbewust hebben zemoeite om zich te motiveren voor de duels in Nederland."

De uitspraken van de preses zijn opmerkelijk omdat voor beidespelers nog geen serieuze interesse is. Via tussenpersonen heeftTottenham Hotspur zich gemeld voor Van Bommel. Birmingham City enAston Villa hebben via hetzelfde - vage - circuit interesse inKezman getoond. "Maar dat is niet concreet", weet Chiel Dekker,zaakwaarnemer van de Serviër. "De enige club die zich officieelheeft gemeld is Sporting Lissabon, maar daar wil hij niet heen."

Leegloop

Trainer Guus Hiddink is ondanks de woorden van Van Raaij nietbang voor een leegloop bij PSV. "Het is juist een enorme uitdagingom dat weer zo goed mogelijk op te lossen. Het hoeft voor een clubniet altijd slecht te zijn om enkele toonaangevende spelers kwijtte raken. Een vertrek van vier of vijf tegelijk is echter ergrigoureus."

Toch bestaat die kans wel. Arjen Robben heeft inmiddels onderdakgevonden bij Chelsea en ook Ronald Waterreus heeft al aangegevenbij de club te vertrekken. Van Raaij: "Een voetbalclub moet despelersgroep regelmatig verversen, anders ontstaat er een clubjedat de dienst uitmaakt. Die situatie is niet gezond en Waterreusweet dat."

Verlengen

De Eindhovense club wil ook enkele aflopende contractenverlengen. Al in de winterstop werd met Vogel, Bouma, De Jong,Rommedahl, Van Bommel en Kezman gesproken. Van al die spelers loopthet contract na volgend seizoen (2005) af. De clubleiding wil inapril vervolggesprekken voeren. PSV heeft goede hoop één ofmeerdere verbintenissen te verlengen.

Voor spelers die geencontractverlenging willen, lijkt verkoop de enige andere optie,mede omdat de spelers na hun contract transfervrij zijn en dus geengeld meer opleveren.