BREDA - NAC Breda heeft opnieuw rode cijfers moeten schrijven. De eredivisieclub maakte woensdag bekend het seizoen 2011-2012 af te sluiten met een verlies van 1,2 miljoen euro.

Daardoor is de schuld van NAC opnieuw groter geworden: van 11,1 naar 12,3 miljoen euro, bijna net zo groot als de jaarlijkse omzet.

''En dat is natuurlijk zorgelijk'', bekent algemeen directeur Stefaan Eskes. De eredivisieclub uit Breda heeft afgelopen seizoen van alles gedaan om de financiële huishouding beter op orde te krijgen.

''Ik vertrouw op de eerder ingezette koers'', aldus Eskes. ''De komende maanden sturen wij echter nog stringenter op kosten en baten.''

Tegenvaller

Vorig jaar moest NAC een verlies van liefst 7,5 miljoen euro incasseren. De eredivisieclub uit Breda heeft het afgelopen seizoen van alles gedaan om de financiële huishouding beter op orde te krijgen.

De verwachte sponsorinkomsten en tv-gelden zijn echter niet volledig binnengehaald. Ook het faillissement van projectontwikkelaar HEJA, waar NAC ruim één miljoen euro van zou krijgen, was een fikse tegenvaller voor de club.

NAC, dat onlangs het honderdjarig bestaan vierde, werkt bovendien aan een plan waarbij leningen van externe geldschieters worden omgezet in aandelen.