HOOFDDORP - Miami Heat is uitstekend aan het NBA-seizoen begonnen. De regerend kampioen was dinsdag in eigen huis met 120-107 te sterk voor rivaal Boston Celtics.

Dwyane Wade werd topscorer met 29 punten, terwijl LeBron James goed was voor 26 punten en tien rebounds. Bij de Celtics kon Rajon Rondo ondanks zijn twintig punten, 13 assists en zeven rebounds een nederlaag niet voorkomen.

De Heat begonnen de avond in opperbeste stemming, want de kampioensringen werden voor de wedstrijd uitgereikt aan de spelers. Ook werd de kampioensbanner opgehangen in de nok van het stadion. In de NBA Finals afgelopen seizoen werd Oklahoma City Thunder met 4-1 verslagen.

In de eerste twee periodes kon Boston nog redelijk bijblijven. In het derde kwart nam Miami het heft definitief in handen en liet de Celtics niet meer terugkomen.

De aandacht ging in aanloop naar het duel vooral uit naar Ray Allen, die afgelopen zomer overkwam van de Celtics naar Florida. Allen debuteerde met een staande ovatie en had met negentien punten een groot aandeel in de zege op zijn oude ploeg.

Lakers verliezen weer

Los Angeles Lakers wacht ondertussen nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. De sterrenploeg uit Hollywood verloor in het voorseizoen alle acht de wedstrijden en kon in het eigen Staples center ook in het openingsduel geen potten breken.

Dallas Mavericks, dat zonder de geblesseerde sterspeler Dirk Nowitzki speelde, was enigszins verrassend met 99-91 te sterk voor Kobe Bryant, Dwight Howard, Steve Nash en de rest van de Lakers.

Pau Gasol was met 23 punten de meest scorende Laker, gevolgd door Bryant die 22 punten noteerde. Howard kwam weliswaar tot een double-double, negentien punten en tien rebounds, maar moest het veld een paar minuten voor tijd verlaten met een zesde fout.

Bankspelers

De Lakers hadden, net als in het voorseizoen, weer problemen met hun bankspelers. Die scoorden slechts zeventien punten tegen 37 punten van Dallas. Daarnaast miste LA ook nog eens negentien van zijn 31 vrije worpen, waarvan Howard met elf missers het overgrote gedeelte voor zijn rekening nam.

Eerder had Cleveland Cavaliers al het officiële eerste duel van het seizoen gewonnen. De Cavs waren onder leiding van Kyrie Irving, die goed was voor 29 punten, met 94-84 te sterk voor Washington Wizards.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl