HOOFDDORP - Arantxa Rus komt dit tennisjaar niet meer in actie. De speelster uit Monster besloot net als Kiki Bertens na een lang seizoen geen toernooien meer te spelen.

Rus zou vorige week eigenlijk nog een ITF-toernooi in het Duitse Ismaning spelen. “Maar ze werd twee dagen daarvoor ziek”, zegt haar nieuwe coach Fred Hemmes tegen NUsport.

Ook de ITF in Barnstaple was daarom deze week niet meer aan de orde. “Ze gaat nu op vakantie en daarna zullen we weer gaan trainen.”

Hemmes begeleidde Rus alleen nog tijdens haar laatste WTA-toernooi in Luxemburg. Ook voor dat evenement werd de voorbereiding verstoord door ziekte.

Intentie

Rus en Hemmes zouden eigenlijk een proefperiode van drie weken met elkaar doormaken, maar beginnen nu gewoon samen aan het nieuwe seizoen. “We hebben de intentie om met elkaar verder te gaan, we hebben alleen nog niet zo veel kunnen doen.”

Hemmes coachte eerder het zestienjarige Brabantse talent Indy de Vroome, maar die samenwerking stopte na de laatste US Open. “Ze is een fantastische speelster, maar het was gewoon beter om te stoppen. We hebben drie jaar samengewerkt en zijn heel goed uit elkaar gegaan.”