HOOFDDORP - De tuchtcommissie van de KNVB heeft NEC-speler Kevin Conboy een schorsing van vier duels opgelegd voor zijn rode kaart in het duel met Roda JC van zaterdag. 

Dat bericht de club uit Nijmegen op zijn website. Conboy maakte een overtreding op Davy De Beule.

Zondag bood de verdediger hiervoor zijn excuses aan, vooral voor zijn gedrag na de beslissing van arbiter Richard Liesveld.

“Ik was verrast en had totaal niet verwacht dat ik een rode kaart zou krijgen. Vervolgens ontplofte ik van de teleurstelling en er kwam veel emotie los. Het gedrag dat hier het gevolg van was, is niet goed te praten en keur ik ook resoluut af.”

Conboy, die eerder dit seizoen rood kreeg tegen Willem II, mist de duels met FC Groningen, Heracles Almelo, Vitesse en FC Utrecht.

Peters

De rode kaart die Jordens Peters van Willem II zaterdag kreeg in het duel met ADO Den Haag is geseponeerd. De verdediger werd uit het veld gestuurd nadat hij Tom Beugelsdijk in het strafschopgebied naar de grond had geduwd.

De rode kaart zorgde er niet alleen voor dat Willem II met tien man kwam te staan, maar scheidsrechter Reinold Wiedemeijer gaf ADO er ook een strafschop voor. Die werd benut door Danny Holla.