AMSTERDAM - Scheidsrechter Mark Clattenburg heeft zich zondag van ongepaste en zelfs racistische taal bediend tegenover twee Chelsea-spelers. Dat beweert de Londense club.

Dat zou zijn gebeurd bij twee afzonderlijke incidenten tijdens de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Manchester United zondag.

Om wat voor taalgebruik het gaat, meldt de club niet. Volgens Engelse media beticht Chelsea Clattenburg onder meer van uitlatingen van racistische aard richting één van haar spelers. Chelsea heeft een klacht ingediend bij de Engelse voetbalbond.

Clattenburgs optreden tijdens de topper in de Premier League was al niet onbesproken. Hij stuurde twee Chelsea-spelers met rood naar de kant en keurde de winnende treffer van Manchester-spits Javier Hernandez goed. De Mexicaan stond echter in buitenspelpositie.

Mikel

''De vierde official zal ons bezwaarschrift doorgeven aan de Football Association. Verder onthouden we ons van commentaar'', liet een woordvoerder van de club zondagavond weten.

Coach Roberto Di Matteo had ook kritiek op Clattenburg. Hij vond dat die de wedstrijd had ''geruïneerd'' door Fernando Torres ten onrechte een tweede gele kaart te geven en na te laten de winnende treffer van Hernandez af te keuren.

John Obi Mikel is één van de spelers die zich beledigd voelde door Clattenburg. De Nigeriaan zou na de wedstrijd de kleedkamer van de arbiter hebben opgezocht.

Clattenburg heeft zijn volledige medewerking aan het onderzoek naar de beschuldigingen toegezegd.