Twente blijft eerste, Heracles in spektakelstuk langs Heerenveen

WAALWIJK - FC Twente blijft voorlopig de koploper van de eredivisie. Zondag won het elftal van trainer Steve McClaren bij RKC in Waalwijk, 1-0. Of de zege na een moeizame week met tegenvallende resultaten extra vertrouwen zal geven is de vraag.

Sprankelend was het spel van FC Twente namelijk niet bepaald in Waalwijk. Zoals al weken het geval is verliep de opbouw moeizaam en traag.

Op de flanken waren Nacer Chadli en Dusan Tadic aanvankelijk niet echt op beslissende acties in te betrappen.

RKC stelde er te weinig tegenover. Het elftal van trainer Erwin Koeman was niet bij machte te profiteren van de ruimte die de tegenstander soms weggaf. Met name Nourdin Boukhari maakte in kansrijke situaties enkele malen de verkeerde keuzes. Daardoor bleef FC Twente een achterstand bespaard.

Fraaie actie

Tadic zette vlak voor rust de koploper toch op voorsprong. De oud-Groninger scoorde, nadat doelman Jeroen Zoet door een fraaie actie van Luc Castaignos op de flank in verlegenheid was gebracht. Tadic was daarvoor al twee keer dichtbij een treffer geweest. Eerst strandde hij op een verdediger, later zag hij Zoet de bal uit de hoek tikken.

Binnen enkele minuten leek de thuisclub zich te herstellen van de tegenslag. Boukhari werd opnieuw in stelling gebracht, nu na een voorzet van Cuco Martina. De linkerspits deed een aardig poging, maar zag doelman Nikolai Michailov redden.

Paal

Ook na de hervatting was voornamelijk FC Twente in balbezit. Enige dreiging ging er ook in de tweede fase echter nauwelijks uit van het spel van de Enschedese club. Twee keer kon Douglas na een hoekschop inkoppen, maar beide malen zag hij de bal overgaan.

De beste mogelijkheden waren er aan de andere kant. Teddy Chevalier legde de bal fraai klaar voor Robert Braber, maar die schoot over. Vlak voor tijd knalde Florian Jozefzoon buiten bereik van Michailov op de paal.

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie