Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bernhard Eisel

Team Sky-ploegleider Yates kondigt pensioen aan

HOOFDDORP - Sean Yates heeft besloten een punt achter zijn carrière te zetten. De ploegleider van Team Sky was dertig jaar lang actief in het wielrennen maar kiest vanwege persoonlijke redenen voor een nieuwe uitdaging.
Door NUsport

Dat laat Team Sky zondag weten in een persverklaring.

Nadat de ploeg het beleid dat alle coureurs en begeleiders nimmer te maken hebben gehad met doping nogmaals bevestigd had, voerde het team een aantal individuele gesprekken met renners en coaches.

Daaruit zou zijn gebleken dat de Nederlandse ploegleider Steven de Jongh in het verleden doping heeft gebruikt. Hij zou daarom niet de anti-dopingverklaring kunnen ondertekenen en vertrekken bij de ploeg. Volgens Britse media zou ook Yates vanwege die reden opstappen.

In de persverklaring van zondag benadrukt Team Sky echter dat Yates in diezelfde gesprekken geen bekentenis heeft afgelegd of informatie heeft gegeven waardoor hij gedwongen zou moeten vertrekken bij de ploeg.

"Sean heeft ons verteld dat hij verder wil kijken, puur om persoonlijke redenen", leest de persverklaring. "Sean is vanaf het begin onderdeel geweest van onze ploeg en heeft drie bewogen maar succesvolle jaren deel uitgemaakt van deze ploeg."

"Sean is een grote steun voor onze rijders gebleken en een gewaardeerde collega voor ons allemaal. We wensen hem sterkte in de volgende hoofdstukken in zijn leven."


Lees meer over:

team skysteven de jongh

Aanbevolen artikelen