RIO DE JANEIRO - Clarence Seedorf heeft zondag in het competitieduel van Botafogo tegen Atlético-GO een spierblessure aan zijn rechterbovenbeen opgelopen.

Door Jan Willem Zeldenrust

De 36-jarige Nederlander verliet zeven minuten voor rust huilend het veld. De ernst van de blessure is nog niet duidelijk, maar de reactie van Seedorf lijkt een somber voorteken. De middenvelder wordt maandag onderzocht door de medische staf van Botafogo.

"Ik huilde omdat ik bang ben dat ik het team niet meer kan helpen", verklaarde Seedorf na de wedstrijd zijn tranen. “We moeten het maar rustig bekijken. Ik hoop dat het niet ernstig is. Ik voetbal sinds vorig jaar augustus bijna onafgebroken. Het kan zijn dat het lichaam rust wil."

Seedorf speelde tot zijn blessure een uitstekende wedstrijd. Hij had met zijn achtste competitietreffer in twintig duels na twintig minuten spelen de score geopend.

Het gedwongen vertrek van de nummer 10 motiveerde Botafogo tegen laagvlieger Atlético. De ploeg uit Rio de Janeiro won het duel uiteindelijk met 4-0.

Geweldig persoon

Trainer Oswaldo de Oliveira wilde na afloop van het duel nog geen voorbarige conclusies trekken. Wel stak hij zijn pupil een hart onder de riem.

“Deze jongen is anders. Voordat hij hier kwam hadden mensen al een positief beeld van hem gegeven, maar ze zijn nog terughoudend geweest. Seedorf is een geweldig persoon, meer dan alleen als atleet.”

Met nog vijf duels te spelen bezet Botafogo de zesde plaats in de competitie. De ploeg staat acht punten achter op de vierde plek, die recht geeft op deelname aan de Copa Libertadores.